Barnevernsloven og utlendinger

Det er synd at barn som er født i Norge og godt integrert ikke skal få norsk statsborgerskap. Spesielt hvis det er på grunn av missforståelser. Men når innvandrerforeldre kommer til Norge å lyver om identitet eller andre ting som fører til avslag på status som norsk statsborger så må de ta endel av ansvaret selv for at barnet også blir nektet statsborgerskap. Hvorfor lyver noen av innvandrerne som søker om asyl og oppholdstillatelse i Norge? Hva har de å skjule? Kriminalitet? Vold? Mord? Kan det være at de ikke skulle hatt barn i første omgang kanskje?

Jeg tror staten må kunne ta barna i fra de kriminelle som blir nektet statsborgerskap og sette barna i fosterhjem mens foreldrene blir sendt ut av landet. Jeg håper virkelig ikke att barnevernsloven er anderledes for utlendinger i Norge enn den er for nordmenn.

9 kommentarer:

Øystein A 9. august 2008 kl. 09:41  

Det er ikke forsvarlig å sende noen tilbake til Irak før om mange år, og da er det en selvfølge at de som oppholder seg i Norge vil etterhvert føle seg som hjemme her og få barn her.

Det som har skjedd er at mange ikke har fått anskaffet sine papirer pga Iraks nåværende meget amputerte politiske system. Så mange må bare pakke sakene og dra..! Har du forståelse for dette?

Det loven sier er at man må klargjøre sin identitet. UDI har "satt foten ned" og sagt at pga mengden forfalskede papirer fra Irak, så kan de ikke godta identitetspapirer som personer fra Irak har. Dermed blir det umulig for disse menneskene å bevise hvor de kommer fra og hvem de er, fordi papirene deres KAN være falske. Ergo avslår UDI alle disse søknadene uansett hvor gyldige papirene måtte være.


Problemet er da hvordan UDI skal se på disse menneskene. Hvor kommer de fra? Hvem er de? UDI har sagt at selv om de ikke godtar irakiske id-papirer, så blir de likevel sett på som irakiske statsborgere..! Så de blir heller ikke sett på som såkalt statsløse, og kommer derfor ikke inn under menneskerettighetenes artikkel 15.

Anonym 9. august 2008 kl. 11:45  

Det jeg har forståelse for er at kriminelle asylsøkere ikke skal få opphold. For meg så er det viktigere å beskytte den norske befolkningen enn det er å hjelp flyktninger og innvandrere. Mennesker som kommer hit uten gyldige papirer på grunn av amputerte politiske systemer som i Irak må settes i lukket mottak helt til identitet blir kjent og vi vet at de ikke er kriminelle. Og de må sitte i lukkede mottak helt til alt kommer på det rene eller til de velger å reise ut av landet selv. Dette ville sende ett signal ut i verden at man ikke bare kan reise til Norge uten papirer og bli nordmann hvis man bare føler seg hjemme i Norge.

Det viktigste er å opprettholde lov og orden og rettsikkerhet for nordmenn. Innvandrere som kommer fra krigssoner burde uansett være fornøyde med å sitte i ett lukket mottak uten att kuler og bomber regner.

Øystein A 11. august 2008 kl. 11:58  

Så i din "frie verden" (lol, hvorfor heter denne bloggen det?) så er man skyldig inntil det motsatte er bevist.

Anonym 11. august 2008 kl. 13:02  

Hvem sier jeg er skyldige til det motsatte er bevist?

Men samme det. Hva skal vi med alle disse religiøse innvandrerne uansett da? Bare ha dem for arbeidskraft? Jaja, men jeg orker ikke flere Abraham dyrkere.

Hvis det kommer flere innvandrere som følger Abrahams profetier så får noen andre sosialisere med dem. Jeg har fått nok!

Booyaman 11. august 2008 kl. 23:03  
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Øystein A 11. august 2008 kl. 23:05  

Ingen som har sagt at DU er skyldig i noe, men du mener at innvandrere er det. Altså stenge dem inne i LUKKEDE asyl inntil vi finner ut at de ikke er kriminelle likevel..? Er det ikke det du sier?

Er ikke det det samme som å være skyldig inntil det motsatte er bevist, så vet ikke jeg.

Det er ikke noe vi "skal med" innvandrere. Hva skal vi med deg og meg? Hva skal vi med noen ting som helst? Jeg synes vi bare har en plikt som mennesker å hjelpe vår art når noen lider.

Problemet ditt er at synet ditt er såpass snevert. De aller fleste store verdensreligioner har sitt utspring fra midt-østen og det er langt ifra alle arabiske innvandrere/flyktninger som er "abraham dyrkere"

Anonym 12. august 2008 kl. 05:13  

Hvis vi skal gjøre det landet her godt, slik at det kan bestå i fremtiden, så må vi slutte å importere kriminelt pakk og heller få tak i de med sunne verdier som er interessert i å bidra for det norske fellesskapet.

Det kan være inntakskravet for nye landsmenn. De skal ikke komme hit bare for å få hjelp. De skal også hjelpe Norge. Og de fortjener ikke å ta med seg kultur. Det er jo tross alt "kultur" de flykter ifra.

De må bli norske å bidra til det norske fellesskapet. Og det gjør de ved å innrette seg etter norske lover og forhold. Vi skal ikke innrette oss etter dem.

Norge må bevares slik at Norge kan fortsette sitt humanitære arbeid. Lar vi pakket bestemme så ligger vi på knærne å dyrker Abraham før vi rekker å blunke.

Og det er det andre aspektet med våre nye landsmenn. Det er ikke bare kulturen de har, men også religionen. Det finnes ingenting bra i islam og hvis muslimene får viljen sin så kontrollerer de hva alle på den planeten her sier, tenker å gjør helt ut i fingerspissene. Det er fakta med islam. Norge er ikke tjent med islam.

Islam er gift! Vi kunne like gjerne helt bly i vannforsyningene våre. Og alle som klarer å la være å være politisk korrekte noen sekunder skjønner dette.

Øystein A 12. august 2008 kl. 06:53  

Her snakker jeg om mennesker der "regjeringen" deres av en eller annen grunn har begynt å krige, mennesker som utøver sine menneskerettigheter og blir straffet for det i sine hjemland, mennesker som lider fordi deres regjeringer er korrupte og andre uskyldige som lider fordi FN går inn i landet for å prøve å rydde opp.

Jeg kunne kommet med litt kritikk mot FN på generelt basis, men det gjør jeg ikke. Jeg skjønner at det er et behov, og jeg skjønner at i krig, uansett hvor nobelt hærens mål er, så skjer det alltid at uskyldige blir drept, men hvis man kan unngå det, ved å flykte til norge, så hvorfor ikke?

Jeg snakker om krig og lidelse, du tar på deg den etnosentriske hatten og snakker om ukultur og de verste islamister. I den ene omgang snakker du om at alle skal inn i lukkede asyl, i den andre, snakker du om at alle som kommer skal hjelpe norge. Det kan de vel ikke gjøre hvis de sitter på asylet hele dagen?

Du tar nonchalant på deg skylappene og roper islam, pakk og hva verre er. Dette skjønner jeg ikke poenget med, så her hopper jeg av denne karusellen. Vi diskuterer forskjellige ting ser det ut som.

Anonym 12. august 2008 kl. 07:30  

Det kan godt hende jeg snakker om religion og kriminelle innvandrere om hverandre, men både religion og kriminelle innvandrere er to sider av samme sak. Vi må begrense begge deler.

At du kaller meg for etnosentrisk bare fordi jeg syns nordmenn er mer opplyste enn alle muslimer er drøyt. Det handler ikke om farge og nasjonalitet, men intellekt og evne til å følge loven. Det med att alle innvandrere skal sitte i lukkede mottak helt til vi vet om de har kommet hit for å være snille er ikke dumt. Vi må bare finne ut hvordan vi skal luke ut de snille.

Tilpasset søk

  © Blogger template 'Grease' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP