Hva er det med Italia?

Disse dommene denne domstolen har klart å avsi er jo totalt hårreisende! Å tro at klesdrakt kan legitimere eller avskrive seksuelt krenkende adferd er jo fullstendig latterlig! Dette er noe det norske folket må ha øynene oppe for. Dette må ikke skje i Norge. Det er vårt ansvar å ikke gi kriminelle og overgripere slike pusterom i loven. Offeret må kunne anmelde et straffbart forhold uten å forhåndsdømmes på grunn av klesstil. I islamske land er dette dagligdags skikk at kvinner selv er ansvarlige for sin egen voldtekt. Og det er den største synden ett rettsvesen kan utsette seg for å forhåndsdømme i overgriperens favør. Det er tross alt overgriperens ansvar å ikke forgripe seg. Skam dere Italia. Men vær stolte over at æraen er forbi.

6 kommentarer:

Anonym 23. juli 2008 kl. 18:11  

Enig! sykt at slike lover finst, visste ikke om det heller.

Anonym 23. juli 2008 kl. 18:35  

Der er nå dessverre slik i Norge også at offerets klesdrakt og mengden alkohol hun har drukket blir tillagt vekt når det vurderes om offeret egentlig "ville det selv". Dessuten er det en utbredt fordom at "pene menn trenger ikke voldta".

Voldtekt handler mer om makt enn sex. Det er dessuten faktisk mulig både å ønske å pynte seg og ta noen øl m venner uten at det er en invitasjon til ethvert hannkjønn om å ta seg til rette...

Anonym 23. juli 2008 kl. 18:42  

Hva? Offerets klesdrakt? Mengde alkohol? Hva med overgriperens manglende sosiale antenner? Hvis det virkelig er begått en voldtekt så skal vell ikke klesdrakt eller nivå av beruselse ha noe og si. Hvis du klarer å bli så beruset at du mister bevisstheten og slokner i hagestolen så er det liksom fritt fram for hvemsomhelst? Nei. Voldtekt er voldtekt.

Anonym 23. juli 2008 kl. 20:08  

Du har misforstått dommen. Det domstolen uttalte den gang var at buksene var så trange at de umulig kunne ha kommet av uten hennes samtykke. Poenget var ikke at hennes tøsete påkledning rettferdiggjorde overgrepet. Det var bare rett og slett et elendig bevisvurderingsprinsipp.

Anonym 23. juli 2008 kl. 20:21  

Elendig er ordet.

Anonym 24. juli 2008 kl. 00:26  

Halloo??? Dagbladet tar jo fullstendig feil!! Dommen sier ingenting om at jenter med trange jeans er SKYLD i at de blir voldtatt.

Dommen sier at det ikke er mulig å voldte jenter med trange jeans, av praktiske grunner.

OK - dommen er (var) DUSTETE. Men Dagbladet - og mange av kommentarene - tar FEIL. Ingen har påstått at jenter har "SKYLD" i at de blir voldtatt pga trange jeans.

Les INNHOLDET i artiklen....

Tilpasset søk

  © Blogger template 'Grease' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP